Mamy już 70% potrzebnej kwoty na windę dla Emilii

Kochani
Mamy dobre wieści w sprawie windy dla Emilii!

Podliczyliśmy wszystkie pieniądze jakie udało się do tej pory zgromadzić – te zebrane i te obiecane. Mamy już 70% potrzebnej kwoty!

Dla tych, którzy nie znają sprawy:
Emilia jest 35-letnią mieszkanką Andrespola. Od wczesnego dzieciństwa jest sparaliżowana i wymaga nieustannej opieki swoich najbliższych.
Uwielbia spacery i kontakt z ludźmi, jednak znoszenie jej na rękach z piętra, na którym mieszka to naprawdę karkołomny wyczyn dla rodziny. Z tego powodu dziewczyna niestety, większość czasu spędza w domu.
Jesteśmy już blisko, aby to zmienić. Musimy jeszcze dozbierać pozostałą kwotę.

Jak możemy to zrobić?

– nadchodzi czas składania rozliczenia podatkowego za 2016 r. Przy tej okazji można 1% podatku przekazać na dowolną organizację pożytku publicznego. To takie proste i nic nas nie kosztuje! Te pieniądze i tak musielibyśmy zapłacić do Urzędu Skarbowego. Wystarczy zaś tylko odpowiednio wypełnić PIT, aby przekierować je na pomoc dla Emilii.

– można także dokonać wpłaty na na konto:
BS Andrespol 07 8781 0006 0000 1876 2000 0010
Stowarzyszenie Służenia Pomocą Rodzinie, Uzależnionym i Bezrobotnym „Dobra Nowina”, ul. Krzywa 8, 95-020 Andrespol KRS: 0000121286, z dopiskiem: dla Emilii Ścieśko

Serdecznie dziękujemy za każdą przekazaną wpłatę.

Dzięki Wam, drodzy darczyńcy, winda dla Emilii jest już naprawdę blisko.
Wierzymy, że z Waszą pomocą uzbieramy jeszcze te brakujące 30%